Uncategorized

Un Ajutor Pretios

Indiferent de perioada anului pe care o traversam, in plus fata de exercitiile practicate, hrana aleasa corespunzator si ajustarea stilului de viata, avem un aliat pe care tindem sa il subestimam – terapia prin masaj.

Datorita reclamei proaste din ultimele cateva sute de ani masajul a fost si este folosit mult mai putin deca ar fi normal. Cauzele sunt multiple, si putem enumara cateva, intr-o ordine aleatorie – conformism social, dezechilibru emotional, ascensiunea individualismului si competitiei, si probabil frica, tot mai prezenta in lumea de azi.

Insa cei care au avut puterea sa treaca peste toate acestea si norocul sa gaseasca un specialist stiu ca masajul are un loc privilegiat intre metodele de pastrare a sanatatii.

Aplicat in mod corect, acesta are puterea de a ajusta toate aspectele fiintei – de la cele grosiere (contracturi musculare de tot felul, retentie de apa in tesuturi, musculatura slabita ori obosita, etc) pana la cele foarte fine ale fiintei (redistributia rezervelor energetice, ajutor oferit diverselor organe in activitatea zilnica ori asistenta in efectuarea unor procese metabolice complexe – reglarea temperaturii corporale ori a greutatii).

Terapia poate fi in continuare particularizata, astfel incat sa se potriveasca unei anumite persoane, unui anume moment al zilei sau al anului.

De exemplu, pentru perioada de primavara, se au in vedere ficatul, caile energetice ale acestuia, ale rinichiului si ale inimii, precum si zonele sale reflexe, in special cele aflate pe talpi sau pe palme. O asociere si o dozare corecta a manevrelor apartinand atat masajului occidental, (axat pe rezultate imediate si tintind in primul rand planul fizic) cat si celui oriental (ce urmareste in principal rezultate tardive, energetice) poate da rezultate uimitoare.

Reamintim ca toate aceste manevre trebuie lasate in seama profesionistilor in domeniu, altminteri rezultatele obtinute pot varia destul de mult, iar in unele cazuri pot fi de-a dreptul periculoase. Masajul direct al unui organ poate descatusa paleta de emotii aferenta acestuia – in cazul concret al ficatului ne putem confrunta cu o criza de nervozitate, iritare, manie sau chiar furie.

Indicatorul cel mai exact al succesului este starea de dupa terapie – relaxarea si energizarea sunt cele doua aspecte care nu trebuie sa lipseasca. Atunci cand acestea sunt prezente stim ca sedinta a fost un succes si ca ajutorul oferit a fost receptionat cum se cuvine.

-Fragment din cartea despre Armonie aflata in lucru
***

Sunteti bineveniti sa comentati ori sa partajati articolul

Previous post

The Grand OpeningMarea Deschidere

Next post

[:en]First Secret of Summer[:ro]Primul Secret al Verii[:]

andu