Tong Tao

Primul Secret al Verii

_MG_2635-3

 

Soare. Vacanta. Odihna binemeritata.

Maxim de energie, minim de stres.

Ce ar mai fi de adaugat? Vara vine cu multe daruri, trebuie doar sa avem grija cum le primim. Soarele care ne face atata bine poate sa schimbe taberele, in anumite situatii. Caldura lui face ca unul dintre  organele noastre de baza sa iasa din parametrii optimi. Este vorba despre Inima, care se misca fara incetare, inca de dinainte de a ne naste. Frecarea produce caldura, asa cum stim de la fizica, iar in acest caz produce asa de multa incat este nevoie de doua sisteme de racire – unul energetic, in care rolul principal ii revine Pericardului – si unul fizic, reprezentat de Plamani.
Dupa cum banuiti deja, primul secret al verii este Protectia Inimii. Care se poate face pe cai mai grosiere – evitam expunerea la soare in perioadele de maxima activitate a acestuia, ajustam dieta, includem exercitii specifice – ori mai subtile (marim ponderea contemplarii externe in programul zilnic sau echilibram activitatea emotionala). Oricare dintre acestea sunt binevenite pe tot parcursul anului, insa vara ele au un impact mai puternic, datorita ajutorului de care are nevoie Inima pentru a face fata Caldurii Externe.
“Contemplare” este termenul folosit de noi pentru a desemna ceea ce este cunoscut in mod uzual drept meditatie. De ce am ales sa o numim asa si nu cum ii spune toata lumea, veti vedea in cartea despre armonie care speram sa apara in acest an 🙂
„Contemplare externa” inseamna ca stam linistiti si tinem atentia pe un obiect exterior. Acest lucru face energia sa incerce sa ajunga la obiect, ceea ce partial se si intampla, antrenand in acest fel surplusul de yang de care vrem sa ne descotorosim.
Iata si un exercitiu pentru reglarea activitatii Centrului Doi de Forta, si implicit a Inimii. Stam drepti cu mainile atarnand libere pe langa corp. Strangem mana in pumn avand grija ca degetul mare sa fie acoperit de celelalte degete. Acesta se numeste Pumnul Yin, si se foloseste in special in caile de cultivare a sanatatii – datorita faptului ca degetul mare este prins inlauntru forta cu care lovim nu ajunge niciodata sa fie vatamatoare. Facem deci, Pumnii Yin si lovim alternativ sternul. Pentru ca noi suntem fascinati de cifra trei ne place sa facem trei runde de cate trei lovituri cu fiecare mana, intre care sa facem o scurta pauza. Voi puteti folosi orice numar va place. Trebuie doar sa tineti cont sa loviti ritmic, nu prea tare, sa nu exagerati cu numarul de lovituri si sa lasati fiinta sa se odihneasca intre runde.
Aceasta este Toba de Foc. Ajuta la reglarea ritmului cardiac si al echilibrului emotional, precum si la trezirea timusului.

Sunteti liberi sa impartasiti acest secret cu cine doriti.

Sa aveti o vara cat mai placuta!

Previous post

A Precious AllyUn Ajutor Pretios

Next post

[:en]3 Failures of The Bowl[:ro]3 Esecuri ale Vasului[:]

andu