Tong Tao

Toamna Plamanului Nostru

Azi vom vorbi despre puterea Toamnei. Fiecare anotimp are caracacteristicile lui care il fac sa fie unic. Chiar daca pune un pic de presiune pe organele corespondente, de aici apare frumusetea vietii. Fiecare anotimp poate reprezenta o oportunitate pentru a ne dezvolta.

Toamna este sezonul care ne ajuta sa obtinem niste versiuni imbunatatite ale propriului eu. Insusirea ei de baza se cheama Recoltare si are puterea de a rupe atasamentele, puterea de a lasa lucrurile sa se dezvolte in felul lor.

Asa cum in lumea exterioara ceea ce este folositor se acumuleaza in hambar iar ceea ce nu este se intoarce inapoi in pamant, in lumea interioara tendinta este aceeasi. Multitudinea de proiecte pe care le dezvoltam in mod neobosit, sunt acum examinate de catre toamna. Autostrada generoasa din timpul verii se transforma acum intr-un drum obisnuit si traficul trebuie redus in mod corespunzator, pentru a nu epuiza resursele interne.

Principalul organ responsabil cu alegerea folositorului de nefolositor este Intestinu Gros, de aceea el va juca un rol important in aceasta perioada.

Are un partener important, Plamanul, care poate capta energia cerului, esentiala pentru supravietuire. Acest tip de energie este foarte dificil de stocat in mod intern, si pentru acest lucru pompa plamanuui trebuie sa functioneze fara incetare, intreaga noastra viata.

Odata cu sosirea toamnei temperatura aerului scade, uneori destul de brusc, iar plamanul este primul organ care recepteaza schimbarea. De aceea presiunea asupra sa creste in aceasta perioada, si plamanul incepe sa ceara resurse suplimentare din partea corpului pentru a functiona in mod corect. In mod obisnuit poate gestiona destul de bine situatia, insa un pic de ajutor este binevenit.

Putem practica, de exemplu, meditatii care sa intareasca vointa si care sa ajuta Recoltarea.

Exercitiile de respiratie sunt de asemenea binevenite in acest anotimp, deoarece ele linistesc respiratia si ajuta plamanul sa isi indeplineasca datoria zilnica.

Si, bineinteles, exista exercitii si tehnici care vizeaza in special Plamanul ori Intestinul Gros. Acestea pot fi gasite la fiecare dintre scolile majore de cutivare a sanatatii, precum si la principalele cai spirituale.

Dupa cum vedeti, Toamna este o parte foarte importanta a anului, iar prin intelegerea puterilor sale si adaptarea la acestea, putem revendica o viata frumoasa si interesanta.

Va dorim o toamna frumoasa si puternica!

Previous post

No more burnoutsGata cu epuizarea

Next post

Discover TongTao (The Way of Harmony)Descopera TongTao (Calea Armoniei)

andu